2011. június 27., hétfő

Baba hordozókendő - Jelenlegi ára: 5 000 Ft

Eladó egy Nandu LL-es Indián hordozókendő. Eredeti csomagolása nincs meg, 2-3-szor a lakásban felkötésre került, de azon kívül nem tudtuk használni. Kötési útmutatót is küldöm vele a szerencsés leendő tulajdonosnak.
(mosva sem volt, ezért írtam újnak).
Otthonra is hasznos segítség, hiszen minden gyermeknek vannak nyűgös napjai, amikor szinte egész nap kézben szeretne lenni. Így az édesanya nyugodtan felveheti a kendőbe, miközben el tudja látni a háztartást, vagy a nagyobb testvéreket.
A kendőben hordozott gyermekek kevesebbet sírnak, könnyebben megnyugtathatóak. Megkönnyíti az újszülöttek alkalmazkodását a külvilághoz. A hordozókendőben ringatózva hallja édesanyja szívdobogását, hangját, érzi az anya illatát, testmelegét. A hordozás csökkenti az újszülött kori hasfájós sírást is, mivel megnyugtatóan hat, és elősegíti a bélmozgásokat. A hordozás megkönnyíti az igény szerinti szoptatást is. Elősegti az anya-gyermek kommunikációt.
Kutatások szerint az agy egyes területeinek fejlődéséhez szükség van a ringatózásra, mozgásra. A mozgásfejlődést és az izomzat megerősödését is támogatja a hordozás, mivel a kendőben a gyermek együtt mozog a hordozójával, annak minden mozdulatára reagál. Az ortopéd orvosok és mozgásterapeuták is ajánlják, mivel a több pozíció közül minden életkorban kiválasztható az, amelyik ideális a gyermek mozgásszervrendszere számára.
Ha a családban többen is hordozzák a gyermeket, akkor a legnagyobb családtag méretének megfelelő kendőt kell választani.
Mosáskor a kendők 6-8%-ot zsugorodnak, de a mérettáblázat elkészítésénél ezt figyelembe vettük. A kendő hosszúságok csak tájékoztató adatok, a méretet a magasság-és ruhamérettábla alapján válassza ki!
A kötözős típusú kendő egy hosszú, szövött pamut anyag, amelyben, különböző módokon felvéve és megkötve, a gyermeket korának megfelelően és kényelmesen lehet hordozni, újszülött kortól tipegő korig, vagy tovább is.
Az anyag különleges szövése miatt hosszában és széltében nem nyúlik, viszont keresztben kellően rugalmas. Ez teszi lehetővé, hogy minden ponton megtámassza a gyermeket, felvegye a szükséges formát, ne vágja a gyermek lábát, ugyanakkor ne ereszkedjen meg, ne lazuljon meg hordozás közben. Fontos ez az anyagtulajdonság a hordozó számára is, mert így nem vágja a vállat, hanem rugalmasan illeszkedik, egyenletesen elosztva a terhelést a vállon és a felsőtesten. Megkötős hordozókendőnkben a kendő hosszától függően összesen 16 hordozási pozícióban helyezhető el a gyermek. Minden kendőnkhöz részletes, fényképes leírás is tartozik.
A Nandu hordozókendők anyaga tiszta pamut. Szövése a hordozókendőket tanulmányozó ortopéd orvosok által nemzetközileg erre ajánlott szövéstechnika. Kizárólag ezzel a szövéssel készülő kendők támasztják megfelelően a baba gerincét. Valamint az ezzel a technikával készülő kendők nem repenek, nem szakadhatnak szét hirtelen, így sokkal biztonságosabbak.



Jelenlegi ára: 5 000 Ft

Az aukció vége: 2011-06-30 21:43
. Baba hordozókendő - Jelenlegi ára: 5 000 Ft

Fontos